به گزارش ایسنا، انوشیران محسنی بندپی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر وضعیت طرح ساماندهی معتادان متجاحر که از آذر ماه سال گذشته آغاز و تا چندی پیش ادامه پیدا کرده بود، گفت: از یک میلیون و 230 هزار معتاد رسمی کشور، 705 هزار نفر تحت دریافت حمایتهای کاهش آسیب، درمان و بازتوانی سازمان بهزیستی قرار دارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص طرح ساماندهی معتادان متجاهر، عنوان کرد: در این طرح شهرداری مسئولیت تامین فضای نگهداری این افراد را به لحاظ فیزیکی پذیرفت و در کنار آن سازمان بهزیستی متعهد به تامین مددکار و ارائه خدمات روانشناسی در این مراکز شد.
بندپی گفت: به موجب این طرح که از آذر ماه سال گذشته تا سه هفته پیش ادامه پیدا کرد حدود 3480 معتاد مرد و حدود 400 معتاد زن با همکاری بهزیستی و نیروی انتظامی ساماندهی شده و به مراکز تامین شده توسط شهرداری فرستاده شدند.
وی ادامه داد: در ادامه این طرح شهرداری تهران با در اختیار داشتن 24 مرکز بهاران فعال از 44 مرکز آماده نگهداری، این افراد پس از سمزدایی و طی کردن فرآیند درمانی بعد از دوران بهبودی به مدت پنج الی شش ماه فراهم کرده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در این دوران در مراکز بهاران نسبت به اشتغالزایی و مهارتپذیری و همچنین اجتماع پذیری این افراد توسط تیمی متشکل از شهرداری، بهزیستی و سایر نهادها اقدام میشود.
بندپی در ادامه ضمن بیان آنکه طرح ساماندهی معتادان متجاهر در پایلوت موفق عمل کرده است و اقدامات خوبی انجام شده، اظهار کرد: امیدواریم با فعال سازی این چرخه و تداوم نگهداریهای طولانی مدت شاهد اثربخشی این اقدامات باشیم.
وی تصریح کرد: طرح ساماندهی معتادان متجاهر در پایلوت موفق بوده اما میخواهیم این افراد به سمت نگهداریهای بلندمدت سوق داده شوند زیرا بازدهی مراکز بلندمدت TC موفقتر از مراکز کوتاه مدت است و مراکز کوتاه مدت اثربخشی لازم را ندارند.
بندپی ادامه داد: مراکز ماده 15 به علت آنکه فرد داوطلبانه به آنها مراجعه میکند اثربخشی بیشتری دارد به همین دلیل انگیزه و اراده فرد در این بین دارای نقشی اساسی و تعیینکننده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: نیاز است برای حضور این افراد در این مراکز انگیزه لازم در آنها ایجاد شود زیرا در این طرح همواره از حدود 4 هزار نفری که ساماندهی شدهاند همواره عدهای از مراکز فرار میکردند به همین دلیل نیاز است انگیزه کافی برای جلوگیری از چنین اقداماتی در آنها ایجاد شود.
بندپی ادامه داد: با انجام این اقدامات میتوانیم چهره کشور را از این مساله غیرخوشایند که زیبنده جمهوری اسلامی نیست با اقدامات علمی و تخصصی پاک کنیم.
وی در ادامه در خصوص تفاوت ماده 15 و ماده 16 نیز اظهار کرد: در مراکز ماده 15 فرد به طور داوطلبانه و یا با تشویق خانواده برای دریافت خدمات به مراکز مراجعه میکند این در حالی است که مراکز ماده 16 به صورت اجباری هستند.
نظر شما